Hoe gaan we te werk?

Elke klant, verhaal en project is verschillend. Maar toch trachten we onze aanpak steeds gelijk te houden, ongeacht de grootte van de applicatie.

01. Intakegesprek

We geloven in een persoonlijke aanpak en gaan daarom steevast voor elk project van start met een goed gesprek waar we enerzijds luisteren naar wie jij bent en wat jouw verhaal en/of probleem is, en anderzijds ook onszelf voorstellen en toelichten hoe we te werk gaan.

02. Analyse en documentatie

We voorzien een grondige analyse van jouw vraagstelling, bekijken de mogelijke oplossingen en gieten deze in een document waar we de te bouwen webapplicatie beschrijven, functionaliteiten afbakenen, het Minimum Viable Product bepalen, alsook de eventuele toekomstige fases beschrijven.

03. Applicatie architectuur

Op basis van de analyse maken we de structuur van jouw webapplicatie op, bepalen welke schermen en functionaliteiten er nodig zijn en maken wireframes op. Zo verkrijg je de blauwdruk van jouw webapplicatie.

04. Prototype

Na het bepalen van de architectuur gaan we aan de slag om de schermen van jouw applicatie in wireframes te gieten zodat we een eerste ruwe visuele weergave hebben van de applicatie. Indien nodig wordt er ook een clickable prototype opgemaakt. Voor kleine projecten wordt deze fase gecombineerd met de applicatie architectuur fase.

05. Ontwerp

We vertalen de resultaten van de voorgaande fase naar een ontwerp dat er niet enkel goed uit ziet, maar waar we ook de nodige aandacht spenderen aan de positieve impact van het ontwerp op het gebruiksgemak van de applicatie.

06. Ontwikkeling

Met de architectuur en het ontwerp gaan we aan de slag om jouw webapplicatie te ontwikkelen. Ook hier houden we opnieuw rekening met de gebruikerservaring zodat de applicatie op elk toestel en scherm performant en gebruiksvriendelijk werkt.

07. Testomgeving en feedback

We voorzien een afgeschermde testomgeving waar de webapplicatie getest kan worden, feedback verwerkt kan worden en de applicatie klaargestoomd kan worden tot dat deze helemaal klaar is om online te gaan.

08. Lancering en ondersteuning

Houston, we have lift-off! Maar ook dan stopt het werk niet. Wij blijven voor jou beschikbaar om jouw webapplicatie verder te ondersteunen, uit te breiden en te verbeteren waar en wanneer nodig.

Eindeloze mogelijkheden

Dankzij de vele verschillende beschikbare webtechnologieën zijn de mogelijkheden voor webapplicaties eindeloos. Zo bouwden we reeds een sportvoedingsapp voor wielrenners, een online horecagids, een ramen- en deuren configurator en offerte pipeline, visual tool voor een verkoper van parasols en standmateriaal, een community platform voor straatartiesten en -festivals en zoveel meer.

De voordelen

Jouw applicatie laten bouwen met webtechnologie heeft verschillende interessante voordelen:

  • Je applicatie is altijd en op elk toestel beschikbaar. Geen gedoe met een VPN omdat je van thuis werkt.
  • Vaak zijn webtoepassingen een pak goedkoper in ontwikkeling dan bijvoorbeeld een desktop toepassing voor Windows.
  • Webapplicaties zijn OS en platform onafhankelijk, je hebt enkel een (moderne) browser nodig.
  • Een update voor jouw platform is onmiddellijk voor alle gebruikers beschikbaar. Gedaan met het installeren van de update per toestel.
  • Vele mogelijkheden tot integraties dankzij API's. Zo bouwen we bijvoorbeeld een connectie tussen jouw applicatie en het CRM dat je gebruikt.

De technologieën

Er zijn tal van technologieën die ingezet worden voor het bouwen van webapplicaties, maar dit zijn de voornaamste uit ons arsenaal:

  • HTML, CSS en JS
  • Laravel en PHP
  • React.js en Next.js
  • Slim framework
Digital astronaut - Services - Architecture

Jouw project bespreken?

Is jouw interesse gewekt en wil je eens bekijken of digital astronaut een goede partner kan zijn voor de bouw van jouw webapplicatie? Vul dan jouw gegevens in en we contacteren jou voor een vrijblijvend gesprek.

Voor hen mochten we al een webapplicatie bouwen