Wat is UX en UI design?

De termen worden vaak gebruikt wanneer we het hebben over het ontwerpen van digitale producten zoals websites, webshops en applicaties. Maar wat willen ze nu zeggen? En is er een verschil?

User Experience (UX) design

Hier ligt de focus op het creëeren van de best mogelijk gebruikservaring. Vaak vertrekken we dan ook van uit de noden van de gebruiker en het doel van jouw toepassing. Doordat we denken van uit het perspectief van de gebruiker, verhogen we de gebruikservaring en bijgevolg de kwaliteit van wat we finaal bouwen.

User Interface (UI) design

Hier ligt de focus op het visuele aspect van de toepassing en de interactieve elementen; hoe goed ziet het er uit? Hoe vlot werkt alles? Dit is opnieuw ten goede van de kwaliteit van wat we finaal bouwen doordat er voldoende aandacht besteed wordt aan de details.

De combinatie: UI/UX design

Om tot een straf webdesign te komen, moeten we dus met zowel de User Experience als de User Interface aspecten rekening houden. Want een betere ervaring voor jouw gebruiker, zal leiden tot een hogere Return on Investment op jouw website of webshop.