Wat is digitale marketing?

Er zijn vele facetten aan digitale marketing gebonden. In essentie hebben we het over alle aspecten van het online digitaal profiel van jouw bedrijf of organisatie.

Sociale media

De aanwezigheid op de relevante sociale media kanalen is vandaag vaak ook een aanwezen methode om in contact te blijven met jouw doelpubliek.

E-mail marketing

E-mail marketing blijft tot op vandaag één van de meest efficiënte tools om in contact te blijven met jouw doelgroep en hen te informeren en engageren.

Marketing automation

Een efficiënte marketing automation zorgt ervoor dat jouw marketingplan zo vlot mogelijk draait met allerlei automatisaties, vaak in samenwerking met een CRM.

Identiteit

Hoe goed matchen jouw offline en online identiteit of brand? Is jouw huisstijl geoptimaliseerd voor digitale kanalen? Zijn jouw teksten geschikt voor het web?

Digitaal marketingplan

Omdat digitale marketing een brede lading dekt, is het relevant dat er een digitaal marketingplan opgesteld wordt.

01. Huidige situatie

Allereerst vertrekken we vanaf de huidige situatie. Wat is er momenteel reeds voor handen (website, sociale media, ...) en hoe worden die kanalen nu al ingezet?

02. Doelen bepalen

Wat zijn de doelstellingen die je wenst te bereiken en naar welke doelgroepen ga jij jouw richten? Dat zijn twee essentiële vragen die beantwoord moeten worden om jouw digitale middelen gericht in te zetten.

03. Vergelijken met de huidige situatie

Hoe matchen jouw doelstellingen en doelgroepen met de huidige situatie? Wat werkt er momenteel al? Wat kan er beter? Wat moet er nog extra gebeuren?

04. Plan opmaken

Op basis van de bevindingen wordt er een gedetailleerd plan opgemaakt met de gekozen marketingkanalen, de aanpak per kanaal en de concrete KPI's zodat de activiteiten gemeten kunnen worden.

05. Evalueren en bijsturen

Een goed digitaal marketingplan leeft en evolueert. Periodiek dient er nagegaan te worden wat de impact is van de reeds genomen stappen en kan er eventueel bijgestuurd en geoptimaliseerd worden.

Een blik werpen op jouw digitale marketing?

Aarzel dan niet en contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.