Neen, je bent zeker en vast niet verplicht om jouw hosting en/of domeinnaam bij ons af te nemen. Als websitebouwer bieden we deze diensten uiteraard wel aan, en soms kan het ook wel eenvoudiger zijn om dit via ons te centraliseren. Maar indien je toch liever zelf instaat voor (één van) beiden, of dit reeds afneemt via een andere leverancier, dan is dat mogelijk.

Dit zou overigens het project zelf niet mogen bemoeilijken, maar er zijn toch enkele belangrijke opmerkingen mee te geven:

  • Indien enkel jouw domeinnaam elders beheerd wordt, dan geven wij normaal gewoon de relevante DNS records door zodat deze ingesteld kan worden door de beheerder van jouw domeinnaam. Indien er toch extra hulp van onze kant nodig is, kan dit eventueel leiden tot extra kosten.
  • Indien jouw hosting elders beheerd wordt, dan is het uiteraard van belang dat deze de technische minimum vereisten van jouw site ondersteunen. Voor Craft CMS vind je deze hier en voor WordPress hier.
  • Indien jouw hosting elders beheerd wordt, dan dienen we op een eenvoudige en correcte wijze toegang te ontvangen tot zowel de server en de database.

Let’s have a chat!

Je hebt een vraag voor ons?
Of misschien heb je een project waar we mee kunnen helpen?
Laten we dan eens een klapke doen!